top of page
אפרת שמגר

הרבה על יוגה, קצת על עיצוב

Updated: Sep 17, 2022


הכותרת עלולה להטעות אבל זהו אינו מאמר בסגנון של "איך לעצב נכון סטודיו ליוגה", אלא כתיבה בפן אישי יותר אשר תתחבר בסופה אל קו העיצוב המנחה שלי.



הידעתם? אחת מהמשמעויות הרבות של היוגה הינה שינוי


"להשיג את מה שקודם היה בלתי ניתן להשגה. נקודת המפתח לרעיון זה היא שיש דבר שכרגע איננו יכולים לעשותו; כאשר נמצא את האמצעי כדי לממש את הרצון הזה – צעד זה הוא יוגה. למעשה כל שינוי הוא יוגה." (מתוך הספר "לב היוגה").


מה לי (וגם לכם) וליוגה?


מי שמכיר אותי יודע שאני פרקטית, מחוברת לקרקע ולחומר.

יחד עם זאת, תמיד בער בי, כמו ברבים מאיתנו, הצורך לחפש את ה"רוח" ואת החיבור הפנימי לעצמי.

אז לפני כמעט עשור ניסיתי לעשות יוגה במטרה להגיע לשם.

בהתחלה עשיתי יוגה בסטודיו ולא התחברתי – היה לי קשה להתחבר לנשימות, קשה לראות את כל הגמישות מסביב ולקבל את עצמי הנוקשה, קשה להעמיק ולהסתכל פנימה.

אבל לא ויתרתי, כי כן אהבתי משהו בשקט ובכוונה שקיימת באימון הזה, והאינטואיציה אמרה לי שבסוף אתחבר.

זה אכן קרה.

אמנם לקח לי כמה שנים להבין את "הקטע" של היוגה- כי עשיתי מלא הפסקות, כי הייתי צעירה יותר, כי רדפתי אחרי החיטוב, המשקל ושריפת הקלוריות ופחות אחר האיזון הנפשי והבריאות, אבל כשמצאתי את היוגה באמת, היא חוללה בי פלאים. אז אני רוצה לחלוק את המתנה הזו איתכם.



איך להתחבר ליוגה? אני הצלחתי אז גם אתם יכולים


1. התחלתי לעשות יוגה רק עם עצמי (ולא בקבוצה מלאה בהסחות דעת)- למדתי מתוך סרטונים ביוטיוב, חזרתי על אותם האימונים יום אחר יום (לא אימונים בשמים- סה"כ 20 דקות אימון), עד שלמדתי אותם בעל פה ובסופו של דבר לא נזקקתי למעקב אחר הוראות, מה שאפשר לי להתרכז בתנועות, בנשימות ובעצמי.

2. קראתי את הספר המדהים "לב היוגה" שהעניק לי ידע, משמעות וטכניקה נכונה.



מה קורה לגוף ולמוח בזמן יוגה (לעומת אימון ספורט בעצימות גבוהה)?


מעבר ליתרונות הבריאותיים הפיזיים הידועים בניהם גמישות, יציבה וחיזוק מערכות הגוף, מצאתי שהיוגה גורמת לי לעצור הכול ולחשוב בצורה מזוקקת, עמוקה ונקייה מהסחות הדעת היומיות. קצת כמו מדיטציה, רק מותאמת לנשות תזזית כמותי- פשוט מדיטציה בתנועה.

באימון ספורט אנחנו קצת "משתכרים" - כמות האדרנלין בגוף עולה בקצב מהיר, העייפות מתפוגגת, הגוף נכנס להיפר פעילות ואנחנו ב"היי", ומרגישים סיפוק ושעשינו משהו טוב ובריא עבור הגוף- מה שבהחלט נכון ומבורך, רק שסביר להניח שבמהלך האימון קצת התנתקנו מעצמנו ואיבדנו מתנה שחשוב מאוד להשלים באימון יוגה.

ומה קורה באימון יוגה? בגדול זהו אימון איטי יחסית שבו הגוף מתחמם אך קצב הלב עולה רק מעט. אנחנו מתמקדים בתנועות מחושבות וחזרתיות המלוות בנשימות מתואמות עם כל תנועה.

אם אנחנו עייפים, או מוטרדים, או חווים קושי או משבר, אנחנו נרגיש את זה לכל אורך האימון. אנחנו נחווה את התחושות בעוצמה כי לא יהיה לנו את "סם האדרנלין" שיגיע לטשטש אותן וזה לא יהיה קל.



אז למה זה טוב ולמה כדאי לכם להתחבר ליוגה?


כי שם, בתוך הקושי, מתחיל הקסם- החיבור להווה של הגוף יוצר חיבור לנפש - מתוך החיבור משהו שם מתחיל לזוז- מגיעות הארות, תובנות, מחשבה מחודדת ואיזון שלא מקבלים באף אימון אחר. אני מאמינה שההסבר טמון בקשר ההדוק שבין הגוף לנפש- ופה הגוף מקבל מתנה פיזית ונותן חזרה מתנה לנפש.

ואם אנחנו מלאי מרץ ודווקא פחות מוטרדים באותו היום? אז האימון יהיה קל יותר, הגמישות תהיה במיטבה, אנחנו באופן טבעי נמשוך יותר, נאריך יותר את הזמן ואת הגוף, אבל גם שם תגענה התובנות המחודדות.

זה לא קורה בכל אימון יוגה, ולא קורה ביום אחד, אבל זה תהליך שקורה בוודאות, וזה בריא וכל כך נכון לכל אחד מאיתנו.


ואיך כל זה קשור לעיצוב ?


התחלתי את הכתיבה בפרשנות אחת מיני רבות לפיה יוגה = שינוי.

אז קודם כל היוגה עזרה לי לצעוד קדימה, צעד קטן בכל פעם, אל עבר השינוי בו התחלתי לפני מספר שנים שגולת הכותרת שבו הינה היציאה לעצמאות בתחום העיצוב. שינוי שהגיע מבפנים, בצורה לא רק מושכלת, אלא גם טבעית ומחוברת אל התשוקה האמיתית שבי.

מעבר לכך, היוגה נמצאת שם בעיצובים שאני עושה, היא עוזרת לי לחשוב וליצור קונספט עיצובי המחבר את החומר הנכון לחלל ולדיירים שבו.

היוגה הביאה אותי למודעות שיצרה את הקו שלי כמעצבת לפיו - המרחב שבו אנו חיים חייב לשקף את מי שאנחנו, את האהבות שלנו, את התחביבים שלנו, את היום יום שלנו, כל זה כדי שנוכל להרגיש נינוחות, הרמוניה וחיבור לחומרים המקיפים אותנו. תחיי השינוי!



235 views1 comment

1 Comment


Marin Bar Shalva
Marin Bar Shalva
Sep 18, 2022

מדהימה. כיף לקרוא.

Like
bottom of page